zondag 2 september 2012

Dag 7 St Michel - Grand Halleux

Afstand
:
225 km
Hoogtemeters
:
2200 hm
Beklimmingen
:
Verschillende beklimmingen uit Luik Bastenaken Luik

Vandaag stond de langste etappe van deze tour for life op het programma. Binnen deze etappe zouden we Frankrijk verlaten en via Luxemburg België binnen rijden. De weersverwachtingen voor deze dag waren beter dan de dag ervoor, maar de temperatuur zou niet boven de 17 graden komen. Gelukkig werd er geen regen voorspeld en was de windkracht iets afgenomen. Wel zouden we hem 225 kilometer tegen hebben. 

Met deze cijfers begonnen we aan de etappe. In het begin was het koud en zeer bewolkt, maar hoe verder de ochtend vorderde trok het langzaam open en begon de zon de overhand te krijgen. Ondanks de zware etappe van gisteren waren de benen bij de meeste van ons redelijk goed, waardoor de kilometers snel opschoten. 

Vanaf kilometer 80 begonnen de eerste echte klimmetjes, waardoor niet alleen de wind, maar ook de hoogtemeters ons moe gingen maken. Gelukkig verteert iedereen de klimmen goed. Het weer werd steeds beter en de aangegeven temperatuur werd al snel met enkele graden overschreden, wat het fietsen heerlijk maakte. 

Voor Marc, Roland, Edwin, Bert en voor mij stond er dan ook een verrassing te wachten bij de finish. De partners met eventueel hun kinderen stonden ons namelijk te verwelkomen. Dit was volgens mij voor iedereen een extra motivatie om snel naar Grand Halleux te fietsen. 

Rond half 6 kwamen we dan ook aan op de camping. We waren allemaal moe (dat mag volgens mij ook wel na 225 kilometer), maar ook voldaan, want we hadden het bijna gehaald. De verrassing was natuurlijk fantastisch en maakte het natuurlijk compleet.

Aangezien het de laatste avond was zou de avond worden afgesloten met een feest. Met goede live muziek (die tot in de verre omtrek was te horen) hebben we feestend de week afgesloten onder het genot van een biertje en een wijntje. 

De wind pal tegen




feesten geblazen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten